De Tijden Onderscheiden
top of page
  • Writer's pictureTG

De Tijden Onderscheiden

Het krijgen van een Bijbels kader voor de verandering van seizoenen is essentieel om de tijd waarin we leven te onderscheiden. KIJK vandaag hoe Asher ons helpt een paar van deze basis waarheden te ontrafelen:


  • Waarheid is binair, paradox: nacht en dag, mannelijk en vrouwelijk goed en slecht, de Leeuw en het Lam.

  • Openbaring komt als we vasthouden aan de twee uitersten en vragen hoe ze bij elkaar passen, hoe ze beantwoorden aan deze conflict ideeën en krachten.

  • Tijd is ingebouwd in de schepping; tekenen, vastgestelde tijden, dagen, jaren (gebaseerd op Genesis 1:14-15); er is een gestandaardiseerde tijd (“chronos” in het Grieks, “zeman” in het Hebreeuws en dan is er het onderscheiden van tijden (“kairos” in het Grieks, “et” in het Hebreeuws.)

  • In Gods regering beheersen de Zon en de Maan de aarde; zonnekalenders en maankalenders; nieuwe maan, volle maan en relatie tot de Zon.


Volgens de Bijbelse kalender zijn we nu in een nieuw seizoen dat begon op de eerste dag van Nisan (Aviv). Er is een verschuiving. Pasen valt samen met volle maan. Wat gebeurde er op deze dag in Exodus 40:2? Wat doet God om ons voor te bereiden als Zijn volk?

 

God is de Meester Architect. Hij beheerst het. Hij is nooit in de minderheid. Hij heeft alle macht. Hij kijkt uit om Zijn volk op te bouwen, ons te vullen met Zijn Heilige Geest en ons moed te geven om staande te blijven in deze dagen!


(Om video-ondertiteling in jouw taal te zien, klik je op het Instellingen-pictogram rechts onderaan de video. Klik op Ondertitels/CC, Automatische vertaling en kies je taal. Het kan zijn dat je op "English (auto-generated)" moet klikken om Automatische vertaling weer te geven.)

bottom of page