Fem præstebønner
top of page

Fem præstebønner



Der er mange bønner i Bibelen til forskellige situationer for enkeltpersoner. Jeg har imidlertid identificeret fem bønner, der repræsenterer Guds vilje, og som vi bringer som forbøn som åndelige præster på vegne af verden omkring os.


Disse bønner afspejler langsigtede mål. Vi skal bede disse bønner med autoritet som nogen, der er formidlere mellem Gud og menneskeheden på vegne af Kong Yeshua. De skal bedes med klarhed over Guds formål og med en konsekvent udhol-denhed, indtil vi ser reelle forandringer i verden omkring os.


1. Rettet til Himlen


”Komme Dit Rige” – Matthæus 6:10


Denne bøn er den vigtigste, da den omfavner alle de andre bønner. Vi ansporer Guds engle til at virke i denne verden. Vi beder Guds autoritet om at overtage denne verdens lande. Vi inviterer en himmelsk invasion til vores planet. Stigningen i Yeshuas Rige fremmes derved (Esajas 9:6-8).


Bønnen begynder med det enkelte menneske i sin egen Gethsemane. Mennesket råber ”Ikke min vilje, men Din.” Den slutter med det endelige mål, at alle lande i verden skal blive Messias’ Rige (Daniel 2:44, Åbenbaringsbogen 11:15, Salme 2).


2. For Kirken (det internationale trossamfund)


”at de alle må være ét” – Johannes 17:21


Denne bøn er ikke til forening af kristne organisationer. Den er for modenheden og helheden i det åndelige legeme af sande troende rundt om i verden. Det bibelske koncept ”enhed” er resultatet af en gruppe mennesker, som elsker hinanden. Enhed betyder enhed med Gud – på vej til Hans herligheds fylde. Vi beder for alle lokale menigheder, for enhver evangelisk tjeneste og hver ”strømning” inden for legemet.


Det er en bøn om fuldstændig genoprettelse af alle Guds Riges aspekter indenfor trossamfundet. Det leder vejen til Yeshuas anden komme, hvor det genoprettede Rige inden for kirken vil flyde over og ændre resten af verden.


3. For ikke-troende (og for nationen Israel)


”at de må frelses” – Romerbrevet 10:1


Vi skal gå i forbøn for de fortabte. Mange mennesker er så indhyllet i deres egne tjenester og personlige behov, at de glemmer dette grundlæggende mandat. Vi beder for specifikke mennesker, som vi har delt evangeliet med og for forskellige grupper. De har alle behov for at blive frelst. Vi ved, at det er Guds vilje (2. Peter 3:9, 1. Timotheus 2:4).


Når vi beder her i Israel for vores kære ufrelste, overlapper de to bønner (Israel og de ufrelste) hinanden. For dem som lever uden for Israel ville det være godt at inklu-dere en særlig del af bønnen for Israels frelse, som man beder for andre, da Israel så ofte er specifikt nævnt i Skriften. I begge tilfælde, i Israel eller udenfor, beder vi for, at alle modtager evigt liv.


4. For regeringer


”for konger og alle i høje stillinger” – 1. Timotheus 2:2


Den åndelige position for sande troende er over regeringslederne (se Efeserbrevet 1:3, 1:20-23, 2:6; Jeremias 1:10). I vort samfund underkaster vi os dem, der har au-toritet i vores daglige liv; men i bøn har vi en vis autoritet over dem i vores egenskab af åndelige præster. Vi skal være et profetisk samfund med indflydelse på regering og samfund.


Nøglen til denne bøn er, at retfærdighed skal sejre. Vi beder Gud lede regeringsle-dere, hvad enten de tror på Ham eller ej (Ordsprogenes Bog 21:1). Vi beder for, at de sociale forhold forbedres, for fred, for lov og orden og for religionsfrihed, hvor evangeliet kan deles.


5. Mod djævelen


”Hvis også satan er kommet i splid med sig selv, hvordan kan hans rige så bestå?” – Lukas 11:18


Jeg har lagt mærke til to simple facts: i Lukas 10:19 gav Yeshua os autoritet over alle fjendens kræfter; i Lukas 11:18 erklærede Yeshua, at hvis satans rige er delt, vil det falde. Så lad os sætte disse to principper sammen og bruge autoriteten i Yeshuas navn til at bede og profetere, at satans rige vil blive delt og falde.

Vi har en åndelig fjende. Det er en gruppe onde engle, som gør oprør mod Gud. Vi kan drive dem ud af en person, hvis personen angrer. Hvor meget bedre er det så ikke, hvis vi kan forårsage en åndelig ”borgerkrig” mellem grupper af dæmoniske legioner! Vi siger det på følgende måde: ”I Yeshuas navn bliver satans rige splittet og vil falde.”


Tænk hvor kraftfuldt det vil være, hvis du og dine partnere i troen én gang hver dag de næste fem år vil fremsige disse fem præstelige bønner i hver af disse fem ånde-lige retninger – fremsige dem i tro, overensstemmelse og autoritet. Lad os sigte mod at være effektive!

bottom of page