Gen V
top of page
  • Writer's pictureTG

Gen V


(For at se videoundertekster på dit sprog skal du klikke på ikonet Indstillinger nederst til højre i videoen. Klik på Undertekster/CC, Automatisk oversættelse, og vælg dit sprog. Det kan være nødvendigt at klikke på "English (auto-generated)" for at vise Automatic Translation.)


Et af de israelske slogans omkring Gazakrigen er. ”Du er i den forkerte generation: Vi er den sejrende generation.” Det viser den moralske beslutsomhed blandt unge isra-elere til at vinde krigen mod terrorisme og den globale ISIS-Hamas- jihadisme. Det er ikke gen x, gen y eller gen z. Det er Gen V.


Sejrsånden, moralsk beslutsomhed og bekæmpelse af ondskaben, er for os alle at tage imod. Det er en parallel karakter for både Israel og Kirken. Man kan ikke være ”for” det gode, men ikke samtidig ”imod” ondskaben. Krigen er åndelig, intellektuel og militær.


Hvorfor tilbragte israelitterne 40 år med at vandre i ørkenen? Den gamle ”udvan-dringsgeneration skulle uddø, og en ny generation skulle tage over. Hvad var deres problem? ”Ex-generationen” var ikke villige til at udkæmpe krigen mod ondskaben.


שמות י''ז:17

בְּשַׁלַּ֣ח פַּרְעֹה֮ אֶת־הָעָם֒ וְלֹא־נָחָ֣ם אֱלֹהִ֗ים דֶּ֚רֶךְ אֶ֣רֶץ פְּלִשְׁתִּ֔ים כִּ֥י קָר֖וֹב ה֑וּא כִּ֣י אָמַ֣ר אֱלֹהִ֗ים פֶּֽן־יִנָּחֵ֥ם הָעָ֛ם בִּרְאֹתָ֥ם מִלְחָמָ֖ה


2. Mosebog 13:17

Dengang Farao lod folket gå, førte Gud dem ikke ad vejen til filistrenes land, skønt det var den korteste; for Gud tænkte: ”Bare folket ikke fortryder og vender tilbage til Egypten, når de oplever krig.”


De kunne være gået direkte fra Egypten til sejr i Kanaa’an. Men de var ikke parate til at kæmpe. Så de blev dirigeret ud i ørkenen, hvor de skulle vandre i en hel genera-tion Der var tre stadier: Frelst fra slaveri; derefter vandring i ørkenen og kamp for sejr.


I dag er mange blevet ”frelst,” men som stadig ”vandrer” i ørkenen. Nu er det tid at krydse Jordan og gå ind til ”krig” og ”sejr,” Det betyder ændring i konceptet for os alle. Alle dele af det israelske samfund har at gøre med denne ændring.


Gud ønsker, vi skal have sejr og opfyldte løfter. Man kan imidlertid ikke have sejr uden krig. Mange er i dag ”frelst,” men er ikke kommet ind i sejrsstadiet, fordi de ikke er villige til kamp. At lære krigsførelse er en essentiel del af trofasthed og moralsk karakter.


שופטים ג':1-3

וְאֵ֤לֶּה הַגּוֹיִם֙ אֲשֶׁ֣ר הִנִּ֣יחַ יְהוָ֔ה לְנַסּ֥וֹת בָּ֖ם אֶת־יִשְׂרָאֵ֑ל אֵ֚ת כָּל־אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־יָדְע֔וּ אֵ֖ת כָּל־מִלְחֲמ֥וֹת כְּנָֽעַן׃ 2רַ֗ק לְמַ֨עַן֙ דַּ֚עַת דֹּר֣וֹת בְּנֵֽי־יִשְׂרָאֵ֔ל לְלַמְּדָ֖ם מִלְחָמָ֑ה רַ֥ק אֲשֶׁר־לְפָנִ֖ים לֹ֥א יְדָעֽוּם׃


Dommerbogen 3:1-2

Dette er de folk, som Herren lod blive boende for med dem at sætte alle de israelit-ter på prøve, som ikke havde oplevet krigene mod Kana’an. Det gjorde Han kuun for at oplære israelitternes kommende slægter til krig, som de jo ikke tidligere havde oplevet.


Gud ønsker, at vi skal kende krig. Det er hårdt for nogen at indse. At kæmpe i moralsk, åndelig og militær krig er en del af at vandre i tro. At frygte Gud er at hade ondskab (Ordsprogenes Bog 8:13). Hvis vi ikke har været gennem krig, mangler nogle grundlæggende aspekter af tro:


At udkæmpe en krig kræver lydighed, disciplin, hellighed, trofasthed, mod, offer, en sejrende ånd, straf til det onde, retfærdighed og frelse. Messias Yeshua er ikke kun fredsfyrste (Esajas 9:6): Han er også fører for hærene (Josva 5:13, Åbenbaringsbo-gen 19:11).


Hvis vi ikke kender Ham som fører for hærene, mangler vi en væsentlig del af, hvem Han er. Dette er tiden at genvinde en sejrrig og kæmpende ånd. Lad os blive en del af Guds hær i himlen og på jorden. Yeshua vender tilbage for overtage planeten jorden; vi skal besidde den sammen med Ham.


Nøglen er ikke alder men holdning. Caleb og Josva var i 80’erne, da de krydsede Jor-dan. Dette er et paradigmeskifte, en ændring af tider. Der er en tid for krig og en tid for fred (Prædikernes Bog 3:8). Nu er det tid til kkriig. Lad os krydse. Lad os være ”Gen V.”

bottom of page