God en Regering: Capitool
top of page
  • Writer's pictureTG

God en Regering: Capitool


(Om video-ondertiteling in jouw taal te zien, klik je op het Instellingen-pictogram rechts onderaan de video. Klik op Ondertitels/CC, Automatische vertaling en kies je taal. Het kan zijn dat je op "English (auto-generated)" moet klikken om Automatische vertaling weer te geven.)


Het indrukwekkende, zelfs imposante beeld van een Capitool gebouw laat de macht en autoriteit van een natie zien. Maar vanuit Gods gezichtspunt is Hij Degene die heerst over de regeringen van mensen.

 

KIJK vandaag hoe Asher staat voor het US Capitol in Washington, DC, en ons herinnert uit het boek Daniel dat God Degene is die de leiding heeft.

We kunnen dit missen op een van de twee manieren:


  1. Trots - niet geloven in de God die de Opperste Heerser is over alle koninkrijken op aarde.

  2. Ongeloof – niet geloven dat God echt krachtig genoeg is te bewegen in de regering van ons land, dat de problemen in ons land voor Hem te groot zijn om mee om te gaan.


God is Soeverein en kan mensen uit de regering halen en zelfs mensen op een plaats binnen de regering zetten die daar moeten zijn. We moeten blijven geloven en niet toegeven aan rebellie tegen, of klagen over degenen die dienen op regeringsposities.

 

Onze taak is BIDDEN voor diegenen die autoriteit hebben en geloven dat God òf hun acties zal leiden òf ze verwijderen indien nodig. Bid voor recht en gerechtigheid; voor wijsheid voor diegenen die leiden; dat Gods wil zal worden gedaan. We stellen ons vertrouwen niet op regeringen, we vertrouwen HEM. Hij heeft waarlijk de leiding.

bottom of page