God en Regering - Lincoln Memorial
top of page
  • Writer's pictureTG

God en Regering - Lincoln Memorial


(Om video-ondertiteling in jouw taal te zien, klik je op het Instellingen-pictogram rechts onderaan de video. Klik op Ondertitels/CC, Automatische vertaling en kies je taal. Het kan zijn dat je op "English (auto-generated)" moet klikken om Automatische vertaling weer te geven.)


De president van de US, Abraham Lincoln, wijdde zijn leven aan het bewaren van de unie van het Noorden en het Zuiden tijdens de Burger Oorlog. KIJK vandaag hoe Asher inzicht deelt in het bidden voor eenheid als hij staat voor het Lincoln Memorial in Washington, DC en reflecteert naar deze nalatenschap van de President.


  • Maar Hij (Yeshua) kende hun gedachten en zei tegen hen: “Ieder koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, valt. Als nu ook de satan tegen zichzelf verdeeld is, hoe kan zijn rijk dan standhouden?.... Lukas 11:17-18


Sommige van de dingen die verdeling veroorzaakten in de dagen van Lincoln dagen ons vandaag nog steeds uit. Dit is ook zo in Israël. Als we op de bres staan in gebed voor de landen en individuen, is het vaak alsof we twee tegengestelde kanten bijeen proberen te houden zoals de twee stammen van Juda en Israël in Ezechiël 37 die God wilde verenigen onder Koning David.

 

Natuurlijk, er zijn moreel gezien tijden waarin verdeeldheid nodig is. Maar meestal is onze strijd over de noodzaak in eenheid te blijven in liefde. We moeten dagelijks bidden dat het Koninkrijk van Yeshua één blijft en staande en dat het koninkrijk van satan verdeeld wordt en valt.

 

NB: Dit video onderwijs werd gefilmd in september, vlak voor het uitbreken van de oorlog in Gaza.

bottom of page