God en Regering: Martin Luther King, Jr.
top of page
  • Writer's pictureTG

God en Regering: Martin Luther King, Jr.


(Om video-ondertiteling in jouw taal te zien, klik je op het Instellingen-pictogram rechts onderaan de video. Klik op Ondertitels/CC, Automatische vertaling en kies je taal. Het kan zijn dat je op "English (auto-generated)" moet klikken om Automatische vertaling weer te geven.)


Het idee van rassengelijkheid is een bijbels concept. Als we ware Bijbelgelovigen zijn, dan moeten we zowel geloven in - als opkomen voor - etnische gelijkheid. Het is een openbaring van God die fundamenteel is voor onze Joods-Christelijke wereldvisie.

 

Staand voor het Martin Luther King, Jr. Memorial in Washington DC, herinnert Asher ons aan de evangelie boodschap van gelijkheid en vrijheid die Dr. King proclameerde, feiten die stevig geworteld zijn in Gods Woord en ons uitdagen het belang ervan te begrijpen.

 

Toen Petrus in Handelingen 10:34-35 de openbaring deelde dat alle mensen gelijk waren in de ogen van God, werd dit niet algemeen begrepen. Het was een keerpunt.

Dr. King begreep de macht van deze openbaring, proclameerde hem openlijk en hielp de loop van de geschiedenis te veranderen.

 

Op dezelfde manier is de waarheid van de gelijkheid van de seksen voor God ook gebaseerd op de Schrift. In Handelingen 2 werd de Geest uitgestort op zowel mannen als vrouwen gelijk, waarmee God liet zien dat er geen partijdigheid is.

 

Liefde en gelijkheid tussen Jood en Heiden, man en vrouw, zwart en wit staat centraal in de boodschap van de Bijbel. Er is geen plaats voor religieuze trots of rassenvooroordeel in onze Joods-Christelijke waarden.

 

We moeten oppassen voor het gevaar van het omhelzen van de extreme gezichtspunten aan beide kanten. We willen de waarheid proclameren. KIJK vandaag.

bottom of page