Gud og regering: Martin Luther King Jr.
top of page
  • Writer's pictureTG

Gud og regering: Martin Luther King Jr.


(For at se videoundertekster på dit sprog skal du klikke på ikonet Indstillinger nederst til højre i videoen. Klik på Undertekster/CC, Automatisk oversættelse, og vælg dit sprog. Det kan være nødvendigt at klikke på "English (auto-generated)" for at vise Automatic Translation.)


Tanken om racelighed er et bibelsk koncept. Hvis vi er virkeligt bibeltroende, skal vi både tro på og forsvare etnisk lighed. Det er en åbenbaring fra Gud, som er fundamental for vores jødisk/kristne livssyn.


Asher står foran mindesmærket for Martin Luther King Jr. i Washington DC. Vi bliver mindet om evangeliets budskab om lighed og frihed, som dr. King prokla-merede, og noterer os, at det er rodfæstet i Guds Ord og udfordrer os til forståel-se af vigtigheden.


Da Peter delte åbenbaringen i Ap. Gerninger 10:34-35, at alle mennesker er født lige i Guds øjne, var det ikke generelt forstået. Det var et vendepunkt. Dr. King forstod kraften i denne åbenbaring, proklamerede det offentligt og hjalp med at ændre historiens gang.


På samme måde er sandheden om ligestilling mellem kønnene for Gud også baseret på skriften. I Ap. Gerninger kapitel 2 blev Helligånden udgydt ligeligt over både mænd og kvinder. Gud viste ingen partiskhed.


Kærlighed og lighed mellem jøder og hedninger, mænd og kvinder, sorte og hvide er centrale i Bibelens budskab. Der er ikke plads til religiøs stolthed eller racefor-domme i vores jødisk-kristne værdier.


Vi skal være opmærksomme på faren ved de ekstremistiske synspunkter på begge sider. Vi ønsker at proklamere sandheden. SE VIDEOEN i dag.

bottom of page