Kampen ved den anden komme
top of page

Kampen ved den anden komme



Den centrale begivenhed i endetiderne er Yeshuas anden komme. Denne begiven-hed er reel og bogstavelig. De to tydeligste passager i Skrifterne, som beskriver den-ne anden komme, er Johannes Åbenbaring kapitel 19 og Zakarias kapitel 14. Åben-baringsbogens kapitel 19 giver det himmelske perspektiv, Zakarias kapitel 14 det jordiske perspektiv.


Johs. Åbenbaring 19:11-15

Beskriver himlen åbne sig og Yeshua, der står i spidsen for de himmelske hære, som drager ned til kamp. Vers 19 siger, at Yeshua kommer for at nedkæmpe de forenede magters hære, som er samlet blandt jordens nationer. Verset siger imidlertid ikke noget om, hvor på jorden de samles. Grunden, til at stedet ikke er nævnt i Åbenbaringsbogen, er, at det allerede er nævnt i Zakarias’ Bog.


Zakarias 14:2

”Da samler jeg alle folkeslag til krig mod Jerusalem;…” Når disse nationer angriber, vil Yeshua komme ned for at kæmpe imod dem, overvinde dem, og Hans fødder vil stå på Oliebjerget. Zakarias 14:3-4: ”Herren vil rykke ud til angreb på disse folke-slag, som når Han angriber på kampens dag. På den dag skal Han stå på Oliebjer-get…”.


For at Yeshua kan vende tilbage, skal Jerusalem besættes, således som Yeshua forudså det i Lukas 21:24. Der vil også ske en trosvækkelse i Israel. (Romerbrevet 11:26; Zakarias 12:10) og Jerusalems indbyggere vil råbe op for at invitere Yeshua til at komme tilbage (Matthæus 23:39). For at et internationalt angreb på Israel kan finde sted, skal der findes en verdensomspændende organisation blandt nationerne (f.eks. FN) og en verdensomspændende religion (f.eks. islamisk ekstremisme), som ansporer nationerne til ”at fjerne Israel fra landkortet.”


Skønt nationernes hære vil tro, at de retfærdiggør et angreb på Jerusalem, vil angre-bet blive set af Himlen som et angreb på Yeshua selv. (Johs. Åbenbaring 19:19: ”Og jeg så dyret og jordens konger og deres hære samlet for at føre krig mod Ham, der rider på hesten, og mod Hans hær.”).

De politiske, økonomiske og militære elementer, som er dele af denne sidste kamp, er allerede på plads. De tidlige stadier i kampen er begyndt.


Yeshua vil kæmpe imod dem, som angriber Jerusalem uanset deres religiøse eller et-niske baggrund. Ethvert individ, enhver national enhed og enhver religiøs gruppe vil være nødsaget til at beslutte, hvilken side de vil være på. Neutralitet vil ikke være en mulighed. Spørgsmålet om Jerusalem vil blive ”en tung sten” (Zakarias 12:3), og et ”blylod” (Amos 7:7) i Herrens hånd gennem hvilke nationerne dømmes.


Yeshuas anden komme og kampen om Jerusalem hænger sammen.

bottom of page