Krachtige Wind de Hele Nacht
top of page

Krachtige Wind de Hele Nacht

Updated: 16 hours ago



De Heer zei tegen Jozua dat Hij met hem zou zijn op dezelfde manier als Hij was met Mozes (Jozua 1:5). Op dezelfde manier zei Yeshua tegen ons allen dat Hij altijd onophoudelijk met ons zou zijn vanaf nu tot het einde (Mattheüs 28:20). Tot op zekere mate, door de Heilige Geest, is de potentie van deze teksten van toepassing op jou en mij, zelfs vandaag.

 

Een van de grootste overwinningen van Mozes was het oversteken van de Rode Zee. (Ik geloof dat Yeshua ook bij hem was in dier tijd als der Engel YHVH in de vuurkolom.) het was een situatie waar enorme druk en mogelijke ramp mee gepaard ging. Laten we kijken naar de elementen van dit wonder en zien hoe dit van toepassing is op ons leven vandaag.

 

  1. Onderwerping aan Gods Wil – God zei Mozes de kinderen van Israël uit Egypte te leiden. Mozes wilde dat niet echt en had niet het gevoel dat hij de uitdaging aankon. (Exodus 3). Maar hij onderwierp zich en gehoorzaamde. Hij deed niet zijn eigen wil, maar Gods wil (Mattheüs 6:10; 26:39).

  2.  Til je Staf op – De kinderen van Israël werden gevangen bij de Rode en riepen naar Mozes. De Egyptenaren kregen de schuld. De situatie was hopeloos en onmogelijk. God zei Mozes zijn hand uit te strekken over de Rode Zee (Exodus 14:16). De staf symboliseert geloof en autoriteit.

  3. Blaas een Krachtige Wind – Nadat Mozes zijn hand en staf uitstrekte, zorgde God voor een krachtige wind die de hele nacht blies. “Een krachtige oostenwind de hele nacht” (Exodus 14:21). Wind en geest zijn in het Hebreeuws hetzelfde woord: Ruach, רוח . Nadat Mozes een stap in het geloof gezet had, zorgde God voor een krachtige geestelijke wind die de hele nacht blies om een pad midden in de zee te openen. God deed het; niet Mozes. Mozes geloofde. God gaf de kracht en deed het onmogelijke.

  4. Leid het Volk erdoorheen – Nu de weg open was, leidde Mozes het volk eenvoudig over het gebaande pad. God opende; Mozes leidde; het volk liep naar de overkant. Ze kwamen in een totaal nieuw gebied.

  5. Vernietig de Vijanden – God zegt Mozes zijn staf opnieuw op te heffen. Deze keer handelt de Heer om de vijanden te vernietigen. Mozes gebruikte de staf van geloofsautoriteit om het volk te leiden, de Geest te laten komen en de vijand te vernietigen.

 

Hierna was er niets over dan zingen en dansen de Heer prijzen. “Ik zal zingen voor de Heere want Hij is hoogverheven…” – Exodus 15:1

 

Halleluja, we willen wandelen in de geest van vreugde, lofprijs en overwinning, zelfs te midden van de moeilijkste omstandigheden.

bottom of page