Kraftig vind hele natten
top of page

Kraftig vind hele natten

Updated: 3 days ago



Herren sagde til Josva, at Han ville være med ham på samme måde, som Han var med Moses (Josva 1:5). På en lignende måde sagde Yeshua til os alle, at Han altid ville være med os uden ophør fra nu og indtil verdens end (Matthæus 28:20). I en vis grad er potentialet af disse vers, ved Helligånden anvendelig for dig og mig selv i dag.


En af Moses’ største sejre var gennemgangen af det Røde Hav. /Jeg tror på, at Yeshua også var med ham på det tidspunkt i form af Englen YHVH i ildsøjlen.) Dett var en situation med et intenst pres og mulig katastrofe. Lad os se på elementerne i dette mirakel for at se, hvordan vi kan anvende dem i vores liv i dag.


  1. Underkaste os Guds vilje – Gud befalede Moses, at føre Israels børn ud af Egypten. Moses ville i virkeligheden ikke gøre det og følte ikke, at han kunne håndtere udfordringen (2. Mosebog 3). Men han underkastede sig og adlød. Han gjorde ikke sin egen vilje, men Guds vilje (Matthæus 6:10; 26:39)                                                                                                                                         

  2. Løft din stav – Israels børn var fanget ved det Røde Hav og råbte på Moses. Egypterne angreb. Situationen var håbløs og umulig. Gud befalede Moses at række sin hånd ud over det Røde Hav (2. Mosebog 14:16). Staven symboliserer tro og autoritet.

  3. Blæs en kraftig storm – Efter Moses havde rakt sin hånd og sin stav ud, foranledigede Gud en kraftig østenstorm hele natten. (2. Mosebog 14:21). ”Vind” og ”storm” er på hebræisk det samme ord ”Ruach, רוח". Efter Moses’ tros-handling frembragte Gud en kraftig ”åndsstorm”, der blæste hele natten for at åbne en sti midt gennem havet. Gud gjorde det; ikke Moses. Moses troede. Gud bragte kraften og gjorde det umulige.

  4.  Før folket igennem – Da nu vejen var åben, førte Moses simpelthen fol- ket gennem den åbne sti. Gud åbnede, Moses førte; folket vandrede over til den anden side. De kom til et fuldstændigt nyt sted.

  5.  Ødelæg fjenderne – Gud befaler Moses igen løfte sin stav. Denne gang ødelægger Herren fjenderne. Moses brugte troens stav og autoritet til at lede folket, frigøre ånden og ødelægge fjenden.

 

Derefter var der blot at synge og danse og prise Herren. ”Jeg vil synge for Herren, for Han er højt ophøjet…” – 2. Mosebog 15:1


Halleluja, vi vil vandre i glædens ånd, lovprisning og sejr, selv midt i selv den vanskeligste situation.

bottom of page