Piger, guld og ære
top of page

Piger, guld og ære



Hvis en gudfrygtig skal opfylde sin skæbne, hvis han skal bære frugt for Yeshuas rige, hvis han skal vandre i intimitet og integritet med Gud, skal han være opmærk-som på tre åndelige farer, som alle mænd står over for. Disse tre farer kan opfat-tes som de tre primære tests i discipelskab. De repræsenterer verdens tre grundlæggende fristelser, kødet og djævelen. Derfor er de altid til stede, uanset om man er ung ellert gammel. Vi kan opsummere med dem i følgende simple ord: ”PIGER, GULD og ÆRE”


Piger


Her taler vi ikke om glæden ved seksuel og romantisk relation mellem mand og kvinde i en ægteskabspagt. Den velsignelse kommer fra Gud og ses i begyndel-sen af 1. Mosebog. Med ”piger” mener vi her det stik modsatte. Fristelsen til at lade lystfulde tanker få en mand til at overskride linjen til seksuel synd eller at dominere hans forestillinger, så hans personlige relation til Gud svækkes eller ødelægges.


Da mand-kvinde relationer er en så fundamental velsignelse fra Gud, er fristel-sen til at overdrive meget stærk. Vores relation til Gud beskrives også som en ”åndelig ægteskabelig forbindelse.” Derfor er romantiske fantasier ofte van-skelige af kontrollere, fordi de rører ved den del af hjertet, som er reserveret for vores intime relation til Gud.


Vi er ”kærlighedsvæsner.” Skabte til at elske Gud og hinanden. Grænsen mellem kærlighed og begær er klart defineret gennem pagten: ægteskabspagten og  pagten med Gud.

Vellystige tanker skal bekæmpes aktivt og aggressivt. At nøjes med det simple ”ikke synde” vil ikke virke. Yeshua bebrejdede menigheden i Thyatira for finde sig i Jezebels ånd og seksuelle amoral (Johannes Åbenbaring 2:20). Timotheus befales af Paulus at holde sig fra ungdommens lystagtighed (I. Timotheusbrev 6:11; II. Timotheusbrev 2.22), ikke blot ”ikke synde.” Vejen til hellighed er at dis-tancere os fra utugt (I. Thessalonikerbrev 4:3) og ikke blot ”ikke gøre det.”


En mand skal aldrig lade sig være alene i et lukket rum eller bygning med en kvinde, hvis hun ikke hans hustru (eller nærmeste familie) på noget tidspunkt eller af nogen som helst grund – herunder i bøn og vejledning. I disse dage med overhåndtagende Jezebel ånd, er problemet ikke kun et spørgsmål om synd, men også om anklager, selv når der ikke har været tale om begået synd.


Guld


Gud velsigner os ikke kun åndeligt, men også materielt. Al materiel rigdom er ultimativt Guds vilje for os alle, som det kan ses i beskrivelsen af Edens Have, pagten med Abraham, velsignelsen af Torah’en, Israels gudelige riger, den nye himmel og jord osv. Denne velsignelse repræsenterer også en fristelse.


I de seneste år har vi set adskillige retssager mod israelske regeringsembeds-mænd for finansiel korruption. Misbruget af finanser i kristne tjenester har været pinlige.  Der er mistillid til forretningsmænd rundt om i verden på grund af grådighed. Det er vanskeligt for Gud at finde mennesker, som Han kan betro verdens ressourcer. (En af dem, jeg kender, ”D”, en mand med fire unge børn, som giver millioner væk, men som i det daglige arbejder i ydmyghed, og hans familie lever beskedent. Det kan forekomme.)


Brugen af finanser i verden er en TEST af trofastheden til at modtage regerings-autoritet i den kommende verden. (”… du har været tro i det små, derfor skal du have myndighed over ti byer” - Lukas 19:17. ”Hvis I altså ikke har været tro med ærlig mammon, hvem vil så betro jer noget, som er af sand værdi?” – Lukas 16:11). Der er ikke mangel på finansielle resurser, men mangel på trofast forvalterskab.


Det er ikke gennem simpel ”stjæl ikke.” Vi skal være aggressive og aktive i både generøsitet og integritet. Når der er udgifter i tjenesten og pengedonationer, skal vi forfølge med kvitteringer og troværdighed. Vi følger ikke bare legale krav, vi søger at være eksemplariske i vores afrapporteringer. (”Jeg vejede sølvet, guldet og karrene, den afgift til vores Guds hus… Våg over det og vogt det, indtil I får det afvejet for de ledende…” – Ezra 8:25-29.  ”For vi vil undgå, at nogen bagtaler os på grund af den store sum, vi overbringer: vi stræber jo efter, hvad der er ret ikke blot i Herrens øjne, men også i menneskers.” – II. Korintherbrev 8:20-21).


Vi er ikke kun villige til at give, men er fokuseret på at sende penge frem til målet, som vil velsigne mennesker og opbygge Guds rige. Det kræver en koncentreret indsats at give store summer, som vil gøre en virkelig forskel i verden og bære megen frugt.


Ære


Roden til satans oprør var hans jalousi over Guds herlighed, især da han så, at Gud var villig til at dele denne herlighed med andre end Ham selv (I dette tilfælde Adam). Gud er fyldt med herlighed og ære, og vores ultimative skæbne er at blive herliggjort med Ham. (Romerbrevet 8:30; Hebræerbrevet 2:10; I. Korinther-brev 2:7). Denne enorme velsignelse repræsenterer også en enorm fristelse.


Yeshuas egne disciple diskuterede indbyrdes om, hvem der var den største på dette tidspunkt, hvor Han forklarede, at Han skulle korsfæstes (Lukas 22:24; Markus 9:30-35). Ydmyghed er den eneste måde at fortsætte til de store ting på, som Gud ønsker for os. Vi skal ydmyge os og ikke vente på, at Han gør det for os.


Johannes Døberen giver os et godt eksempel på at fortsætte ydmyg i tjenesten. Han blev spurgt: ”Er du Messias?” Han svarede simpelthen: ”Det er jeg ikke,” ”Er du Elias?” Igen svarede han: ”Det er jeg ikke,”  ”Er du profeten?” ”Nej,” svarede han – Johannes 1: 19-21.  Johannes var ikke kun trofast, men han var også hård og gentagne gange beskyttede sig selv mod truende stolthed.


Yeshua lærte os, at om vi modtager stor ære eller ej, skal vi se os som simple tjenere, der tilbereder mad til vores herre (Lukas 17:10).


Begær bedrager (Efeserbrevet 4:22); penge bedrager (Markus 4:19); ære er bedragerisk (Lukas 4:6). Lad os ikke blive narret. Som Herrens tjenere skal vi være blinde og døve (Esajas 42:19) – ikke åndeligt eller fysisk, men for verdens fristelser, kødet og djævelen. Som gudfrygtige og Yeshuas disciple, lad os vandre sejrrigt i disse tre grundlæggende områder: piger, guld og ære.



bottom of page