Terreur in Moskou
top of page
  • Writer's pictureTG

Terreur in Moskou


(Om video-ondertiteling in jouw taal te zien, klik je op het Instellingen-pictogram rechts onderaan de video. Klik op Ondertitels/CC, Automatische vertaling en kies je taal. Het kan zijn dat je op "English (auto-generated)" moet klikken om Automatische vertaling weer te geven.)


Op 7 maart deed de US Ambassade in Moskou een waarschuwing uitgaan van een geplande terreur aanval.


Op 22 maart deden Tajiki terroristen een aanval in een grote concertzaal in noordwest Moskou. Het aantal doden wordt momenteel geschat op 150. De jihadisten groep ISIS heeft de volledige verantwoording voor het incident op zich genomen.


Vreemd in het antwoord van Poetin is dat hij alleen de Oekraïne beschuldigt. En, absurd, gaf Hamas een opmerking waarin de aanval veroordeeld werd. Toch betekent ISIS een Islamitische Staat; Hezbollah is Islamitische Staat in Libanon, Hamas is Islamitische Staat in Gaza.


Niet alle Moslims zijn terroristen. Maar alle Jihadisten zijn Moslims. Ze zijn niet gemotiveerd door politieke maar door religieuze indoctrinatie die hen doet denken dat ze Allah dienen door niet-Moslims te doden. Sommige gematigde Moslims zeggen dat de Jihadisten zelfs geen Moslims zijn.


Er schijnt een wereldwijd waanbeeld te zijn dat koppig weigert te erkennen dat wereld terrorisme komt van wereld jihadisme. Alleen als de bron van dit moordende kwaad is geïdentificeerd kan het gestopt worden.


De dreiging is dezelfde in Azië, Europa, Afrika en Amerika net zoveel als het Midden-Oosten. Laten we waakzaam zijn voor dit gevaar en ertegen opstaan voor het te laat is.

bottom of page