Veritas
top of page
  • Writer's pictureTG

Veritas


(For at se videoundertekster på dit sprog skal du klikke på ikonet Indstillinger nederst til højre i videoen. Klik på Undertekster/CC, Automatisk oversættelse, og vælg dit sprog. Det kan være nødvendigt at klikke på "English (auto-generated)" for at vise Automatic Translation.)


Vidste du, at sloganet på Harvard Colleges emblem er ”veritas,” som betyder ”sandhed”? Grundlæggerne af Harvard havde et specifikt formål for etablering af deres program for en højere uddannelse. Se den korte VIDEO med Asher og LÆS den medfølgende artikel for at opdage mere om det. Du kunne måske blive overrasket!

 

Veritas

Af Asher Intrater

 

Harvard blev grundlagt i 1636. Blandt de første ledere var John Harvard, Increase Mather og Henry Dunster. De var alle dedikerede kristne pastorer. Dette er ikke så underligt, for selve Harvards manifest definerer formålet som en uddannelses-tjeneste for kirkerne i New England.


Dette manifest er aldrig blevet ændret. Det var og er den eneste definitive mandat for skolen. Bestyrelsens job er at garantere, at dette mandat fortsættes; Skolens præsidents job er at sikre, at det bringes til udførelse.


Jeg fik eksamen fra Harvard i 1974. Jeg havde bestemt ingen ide om, at dette var det officielle formål. Gennem årerne udviklede Harvard sig til et universitet med mange facetter. Det anses nu for en af de mest prestigefyldte akademiske institutioner i verden.


Skolens slogan på banner og våbenskjold er Veritas, hvilket er latin og betyder ”sand-hed.” Det var der, jeg som ung filosofistudent begyndte min søgen efter ”sandhe-den.”


Faktisk er veritas .” en forkortelse af det hele slogan for skolen. Det oprindelige slogan er ”Veritas Christo et Ecclesiae,” som betyder ”Kristi og Kirkens sandhed.” Det oprindelige mandat for Havard var således at lære folk om Kristi og Kirkens sandhed.


De tidlige tiders skole var var så dedikeret til Skrifterne, at alle studenter skulle være i stand til at oversætte den hebræiske tekst i det Gamle Testamennte og de græske tekster i den Nye Pagt som en del af det krævede pensum.


Harvard og de førende skoler var fuldstændig dedikeret til at bevare og uddanne verden i judeo-kristne moralske værdier og de hebræiske-græske tekster. De så sig som forbundet med det gamle Israels historie.


Grundlæggerne af disse skoler mente, at det højere akademiske liv er baseret på Skriftens centrale sandheder. Andre universiteter forventedes ikke at undervise i ”guddommelige” emner, men de forventedes at undervise i alle sekulære emner indenfor rammerne af det bibelske verdenssyn.


Mange akademikere i dag fremmer en ekstreme neo-maxistisk, anti-kolonistisk, og bliver endda ” brugbare idioter” for radikal jihadisme.


Den manglende evne hos den øverste ledelse af Havard og andre prestigefyldte  universiteter til at udtale, at Hamas propaganda for folkemord på jøderne er forkert, viser hvor langt situationen er degenereret til en grotesk hån mod grundlæggernes visioner.

 


bottom of page