De Ware Reden voor Anti Semitisme
top of page

De Ware Reden voor Anti Semitisme



De meeste mensen merken niet op dat het boek Esther plaatsvindt in dezelfde als de profetische boeken van Zacharia en Haggai. Wat is het belang van deze tijd?

 

In de boeken van Zacharia en Haggai vinden we een klein Joods restant dat teruggekeerd is naar Jeruzalem om het altaar te herbouwen, de Tempel, en de stad. In het boek Esther, vinden we een wereldwijde golf van anti-Semitisme komend uit Perzië (het oude Iran). Er is een verband tussen de twee.


Het herstel van Jeruzalem vertegenwoordigt de vooruitgang van het koninkrijk van God.  De golf van anti- Semitisme is een slechte beweging die een geestelijke aanval op dat herstel van het koninkrijk voorstelt. Het herstel van een gelovig overblijfsel in Jeruzalem geeft vuur aan de haat tegen het Joodse volk. De vernietiging van het koninkrijks overblijfsel in Jeruzalem is het doel van het internationale anti Semitisme en genocide.

 

We zien vandaag een soortgelijk patroon dat eenzelfde profetische betekenis heeft. De natie van Israël is hersteld, zelfs met Jeruzalem als haar hoofdstad. Het Messiaanse overblijfsel van geloof binnen Israël wordt in dezelfde tijd hersteld. Er is een wereldwijde beweging van propaganda en terreur waarvan het centrale doel is om Joodse claims op Jeruzalem in diskrediet te brengen en Israël te vernietigen.


Zowel in de tijd van Zacharia als vandaag, heeft de logica van deze geestelijke oorlogvoering te maken met het tegenwerken van de terugkomst van de Messias. Het eerste herstel van Israël leidde tot de eerste komst van Yeshua. Het tweede herstel zal leiden tot de tweede komst van Yeshua.

 

Yeshua gaf in Mattheüs 23:39 aan dat Zijn terugkomst zal zijn als antwoord voor het volk van Israël - speciaal Jeruzalem - dat roept om Zijn terugkomst met de roep: “Gezegend Hij die komt in de naam van YHVH.” De natie Israël is op z’n plaats; een Messiaans Joods overblijfsel in Israël en Jeruzalem groeit beetje bij beetje. De duivel weet dat zijn tijd kort is en is daarom hysterisch, in paniek en boos (Openbaring 12:12).


Daarom wordt zo’n demonische haat, leugens en moord vrijgelaten tegen het plan van God. Dit is de verborgen geestelijke oorzaak van het kwaad dat er gebeurt in de wereldpolitiek vandaag.




bottom of page