Den virkelige årsag til anti-semitisme
top of page

Den virkelige årsag til anti-semitisme



De færreste lægger mærke til, at Esters Bog foregår samtidig med Zakarias og Haggajs profetiske bøger. Hvad er det signifikante ved denne timing?


I Zakarias og Haggajs bøger finder vi en lille jødisk gruppe, som er vendt tilbage for at genopbygge alteret, Templet og byen. I Esters Bog finder vi en verdensom-spændende bølge af anti-semitisme, som udgår fra Persien (det gamle Iran). Der er en sammenhæng mellem de to.


Genopbyggelsen af Jerusalem repræsenterer fremgangen for Guds rige. Bølgen af anti-semitisme er en ond bevægelse, som repræsenterer et åndeligt angreb på denne genopbygning. Genoprettelsen af en trofast restgruppe nærer hadet til det jødiske folk. Ødelæggelsen af rigets restgruppe i Jerusalem er målet for in-ternational anti-semitisme og folkemord.


Vi ser et tilsvarende mønster i dag, med en lignende profetisk betydning. Natio-nen Israel er blevet genoprettet endda med Jerusalem som hovedstad. Samtidig bliver den messianske trosrest genoprettet. Der er en verdensomspændende propaganda- og terrorbevægelse, hvis centrale mål er at miskreditere det jødiske krav på Jerusalem og at ødelægge Israel. Både på Zakarias’ tid og i dag handler logikken i denne åndelige krig om, at sætte en stopper for Messias’ tilbagekomst. Den første genoprettelse af Israel førte til Yeshuas første komme. Den anden genoprettelse vil føre til Yeshuas anden komme.


Yeshua angav i Matthæus 23:39, at Hans tilbagekomst vil være en reaktion på nationen Israels – i særdeleshed Jerusalems – kald for Hans tilbagekomst med rådet ”Velsignet være Han som kommer i Herrens navn.” Nationen Israel er på plads; en messiansk jødisk rest i Israel og Jerusalem vokser lidt efter lidt. Djævelen ved, at hans tid er kort og er derfor hysterisk og panisk og vred (Johan-nes Åbenbaring 12:12).


Derfor udløses et sådan dæmonisk had, løgn og mord mod Guds plan. Dette er den skjulte åndelige årsag til meget af den ondskab, der sker i verdens politik i dag.




bottom of page